Palvelut – Lapsikuvaus

Lapsi kasvaa vauhdilla ensimmäisen vuoden aikana ja kuvattavaa riittäisi vaikka jokaiselle päivälle. Suosituimpia kuvauksia ovat olleet 2-4 viikkoisen vastasyntyneen kuvaus, puolivuotiaan kuvaus sekä tietenkin 1-vuotiaan kuvaus. 

Lapsikuvaukset onnistuvat myös ulkona hienossa miljöössä tai vaikka ihan omassa kodissasikin. 

Tässä muutamia vinkkejä joita kannattaa ottaa huomioon kuvausta varatessa / kuvaukseen tultaessa:

  •  Voit ottaa mukaan kuvaukseen useamman vaatekerran esimerkiksi tytöille mekko ja jokin arkisempi vaate.
     
  •  Nuhaista tai kipeää lasta ei kannata kuvaukseen tuoda, vaan mieluummin vaihdetaan kuvausaika.

  •  Hyvät unet / päiväunet kannattaa nauttia ennen kuvaukseen tuloa.

  •  Muista tarjota ruokaa / välipalaa ennen kuvaukseen tuloa. Voit myös ottaa mukaan helposti tarjoiltavaa välipalaa, jotta nälkä ei pääse yllättämään kuvauksissa.

  •  Varaa mukaasi lapselle tuttu ja turvallinen pehmolelu / lelu kotoanne. Välttämättä se ei ole se kaikkein hienoin lelu, mutta lapsi kokee turvallisen olon kun kuvauksissa on hänelle tuttu esine mukana.

  •  Vanhempien ei tarvitse jännittää kuvausta, lapsi kun aistii ensimmäisenä, mikäli vanhemmat ovat jännittyneinä kuvaustilanteessa ja näin ollen lapsikin alkaa jännittämään.

Äidistä ja isästä kuvaus saattaa vaikuttaa säheltämiseltä ja juoksentelulta lapsen perässä. Ammattilaisena, kuvauksen aikana kerron kyllä, mikäli kuvaus ei onnistu ja tarvitaan uusintakuvaus. Kuitenkin on hyvä muistaa, että mitä vilkkaampi kuvaustilanne on, sitä erilaisempia ja lapsen itsensä näköisiä kuvia saadaan otettua.